Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Γελά και το παρδαλό κατσίκι με την αμηχανία του ΑΚΕΛ‏




ΕΔΕΚ: Σε κατάσταση αμηχανίας το ΑΚΕΛ

Η ΕΔΕΚ καλεί το ΑΚΕΛ να ασχοληθεί με τη διαχείριση των "φοβερών προβλημάτων και αδιεξόδων που επισώρευσε η διακυβέρνησή του και να πάψει να προκαλεί και να παριστάνει τον μέγα κριτή και επιθεωρητή αντιπραξικοπηματικής τοποθέτησης".

Σε ανακοίνωση με αφορμή σημερινές δηλώσεις του Γιώργου Λουκαϊδη, η ΕΔΕΚ κατηγορεί το ΑΚΕΛ ότι έχει περιέλθει σε κατάσταση αμηχανίας και σύγχυσης "από την παταγώδη αποτυχία της διακυβέρνησης των τελευταίων πέντε χρόνων" και ότι επιχειρεί να εξασφαλίσει "μεταχρονολογημένα αντιστασιακούς και αντιπραξικοπηματικούς τίτλους".

"Γελά και το παρδαλό κατσίκι όταν η ηγεσία του ΑΚΕΛ μετατρέπεται σε επιθεωρητή για την αντιπραξικοπηματική και αντιστασιακή προσήλωση της ΕΔΕΚ. Η ΕΔΕΚ δεν έχει ανάγκη πιστοποιητικών αντιστασιακής δράσης και τοποθέτησης από την ηγεσία του ΑΚΕΛ. Ούτε αναζητεί πεδίο αντιπαράθεσης στα σημερινά προβλήματα στην προδοσία του 1974", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ακόμη ότι η ΕΔΕΚ "υπήρξε η πρωτοπορία της αντίστασης προ, κατά και μετά το πραξικόπημα, έδωσε μάρτυρες και ήρωες στον αντιπραξικοπηματικό αγώνα και όταν  άλλοι επέλεγαν τη διατήρηση της μεταπραξικοπηματικής κατάστασης με επίκληση παραμονής του ʽκαλού καραβοκύρηʼ, η ΕΔΕΚ αγωνιζόταν ανυποχώρητα για την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης με την επιστροφή του Προέδρου Μακαρίου, δεχόμενη την μήνι των πραξικοπηματιών με την απόπειρα δολοφονίας του Βάσου Λυσσαρίδη και την δολοφονία του Δώρου Λοΐζου".

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ΕΔΕΚ υπήρξε κορυφαία και πρωτοπόρα δύναμη αντίστασης την ώρα της κρίσης και "δεν χρησιμοποιεί το πραξικόπημα για να κρύψει τα αδιέξοδα της πολιτικής του όπως πράττει 38 χρόνια μετά η ηγεσία του ΑΚΕΛ".

"Οσον αφορά τα κουτοπόνηρα για το τι θα πράξει η ΕΔΕΚ στο δεύτερο γύρο απαντούμε απερίφραστα, ψηφίζουμε Γιώργο Λιλλήκα και στον πρώτο και στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών", καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

ΚΥΠΕ, 16 Οκτωβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου