Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Τι είδους «Δυναμική Ηγεσία» είναι αυτή που ΑΔΥΝΑΤΕΙ να τα βάλει με τα οδοφράγματα και την κατοχή;‏



Σχόλιο
Ο Αναστασιάδης, στο ίδιο μήκος με Χριστόφια-Στεφάνου-Μαλά, λέει πως είναι λαϊκισμός να κλείσουν τα οδοφράγματα. 

Τελικά τι θα αλλάξει με την πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη αφού στα κρίσιμα θέματα ευθυγραμμίζεται με την κυβέρνηση;

Τι είδους «Δυναμική Ηγεσία» είναι αυτή που ΑΔΥΝΑΤΕΙ να τα βάλει με τα οδοφράγματα και την κατοχή;

-----------------------------------------------------------------------------------------

Η απάντηση του Γιώργου Λιλλήκα 

Η εισήγηση για προσωρινή αναστολή της διέλευσης από τα οδοφράγματα είναι πρακτική απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις και όχι αποτέλεσμα συναισθηματικής φόρτισης, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, σχολιάζοντας δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη και προσθέτοντας ότι το κατοχικό καθεστώς με την απαγωγή των τριών αστυνομικών αλλά και με τις δηλώσεις Έρογλου για «δύο λαούς και δύο κράτη», αμφισβητεί άμεσα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.


  Ο κ. Λιλλήκας αναφέρει ότι είναι καιρός να υπερασπιστούμε την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια μας, σημειώνοντας ότι "η προσωρινή αναστολή της διέλευσης από τα οδοφράγματα θα έθετε και την τουρκοκυπριακή κοινότητα και τα Ηνωμένα Έθνη προ των ευθυνών τους".
 
 "Η διέλευση από τα οδοφράγματα με τον τρόπο που σήμερα γίνεται, δεν συμβάλλει στην απελευθέρωση και στην ανατροπή των κατοχικών δεδομένων, αλλά εδραιώνει την αντίληψη για καλή γειτονία ανάμεσα σε δύο κοινότητες και δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις ότι έχει πέσει το τείχος της κατοχής και της διχοτόμησης", προσθέτει.
 
 Ο υποψήφιος Πρόεδρος αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια μέσω των οδοφραγμάτων "έχουν κυρίως επανενωθεί οι άνθρωποι του υποκόσμου των δύο κοινοτήτων", και προσθέτει ότι "η μαζική διέλευση παράνομων λαθρομεταναστών, ναρκωτικών και παράνομου οπλισμού δημιουργούν πολύ σοβαρά προβλήματα στις ελεύθερες περιοχές και στην Κυπριακή Δημοκρατία".
 
 "Επαναλαμβάνουμε, για μια ακόμα φορά, ότι ενόσω οι αντιδράσεις έναντι των προκλήσεων της κατοχικής δύναμης και όποιων άλλων έχουν στόχο την υπόσκαψη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και της κρατικής μας οντότητας, είναι χλιαρές, δεν αποτρέπουμε εξελίξεις, αλλά τους ενθαρρύνουμε και τους αποθρασύνουμε", καταλήγει στην γραπτή του δήλωση ο κ. Λιλλήκας.


-----------------------------------------------------------------------------

Από το κείμενο «Από τη σιωπή στην ακατάσχετη κενολογία»:  http://www.efylakas.com/archives/13949

Σχόλιο Σ.Ο.: Αφού δημιουργήθηκε σοβαρό θέμα τόσο από τον «Εμπροσθοφύλακα», όσο και από μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο, για την ύποπτη σιωπή του Νίκου Αναστασιάδη για το θέμα της σύλληψης των τριών αστυνομικών, ο εκτεθειμένος Νίκος Αναστασιάδης, αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του, με “δηλώσεις” σήμερα στην Πάφο, λέγοντας ουσιαστικά… τίποτα. Απλώς… «αισθάνεται απόλυτα τα αισθήματα αγανάκτησης του Κυπριακού Ελληνισμού”»! Συνεχίζει δηλαδή, μέσα από μία γενικόλογη και αόριστη τοποθέτηση, όχι μόνο να μην τοποθετείται στο θέμα των οδοφραγμάτων και στην εισήγηση για προσωρινό τους κλείσιμο, αλλά να κατηγορεί και όσους Ελληνοκύπριους θέλουν το κλείσιμό τους για «συναισθηματικές εξάρσεις», «λαϊκισμό» και «συνθήματα».
Προφανώς δεν προτείνει οτιδήποτε, όχι μόνο -όπως λέγαμε χθες- για να μην κακοφανίσει τον πρωτοχρονιάτικό του συνδαιτυμόνα κατοχικό γκάουλάιτερ Ντερβίς Έρογλου, αλλά και γιατί, συνεχίζει στην πραγματικότητα να ταυτίζεται με την πολιτική των ΕΔΗ-ΑΚΕΛ στο Κυπριακό και του εικονικού τους υποψηφίου, οι οποίοι ουσιαστικά επιδιώκουν τη συνέχιση του status quo στα οδοφράγματα και στους οποίους επενδύει για την εκλογή του ο Νίκος Αναστασιάδης.
Εξ’ άλλου, όπως έγραψε και ένας φίλος στο Facebook, απευθυνόμενος προς τον Νίκο Αναστασιάδη: «Ε ναι. Ίνταλως εννά περνά ο Έρογλου να έρκεται έσσω σου;»
Η «Δυναμική Ηγεσία» που μας τάζει ο Νίκος Αναστασιάδης, δείχνει ακόμη μία φορά ότι στη διαχείριση σοβαρών κρίσεων, δε διαφέρει και πολύ από την κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια. Άλλωστε είναι ηλίου φαεινότερον, ότι ο “σιωπηλός συγκυβερνήτης” της καταστροφικής πενταετίας Χριστόφια, επιχειρεί σήμερα να τον διαδεχτεί, με τις ευχές και τις ευλογίες του απερχόμενου καθεστώτος, το οποίο θέλει να δει τα “έργα και τις ημέρες” του να συνεχίζονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου