Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Φυσικό αέριο, Ανάν και Αναστασιάδης‏



«...Ευτυχώς όμως στο παραπέντε η σοφία του μ. Τάσσου Παπαδόπουλου και του βοηθού του Γιώργου Λιλλήκα απέτρεψαν την εκχώρηση αυτής της θαλάσσιας περιοχής μέσω της απόρριψης του Σχεδίου Ανάν, στους Βρετανούς...»

-----------------------------------------------------------------------------
Η ΕΙΔΗΣΗ

Φυσικό αέριο, Ανάν και Αναστασιάδης

Σήμερα μέσα στη λαίλαπα της οικονομικής καταστροφής και της απελπισίας προσβλέπουμε όλοι μας στη σωτηρία μας που είναι τα προϊόντα του υποθαλάσσιου φυσικού μας πλούτου. Το φυσικό αέριο που ήδη εντοπίστηκε και αναμένεται η εξόρυξή του και το πετρέλαιο που θ' αρχίσουν και γι’ αυτό σύντομα έρευνες, είναι τα κυριότερα στοιχεία που μας επιτρέπουν να έχουμε ελπίδα και προοπτική σ’ αυτόν τον τόπο.

Οι περισσότερες χώρες σ’ ολόκληρο τον κόσμο δεν έχουν αυτό το μεγάλο δώρο που μας χάρισε η φύση κι ο Θεός μας. Είναι το πιο μεγάλο και το σημαντικότερο πλεονέκτημα που έλαχε να έχει η πατρίδα μας στη μακραίωνη και ταλαίπωρη ιστορία της. Είναι αυτοί οι πλουτοπαραγωγικοί ενεργειακοί πόροι που θα μας κάνουν να ξεχωρίζουμε από τις υπόλοιπες άλλες χώρες, ιδίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Είναι αυτοί οι πόροι που θα μας χαρίσουν πέραν από την οικονομική ισχύ και πολιτική, για να μπορέσουμε μέσα απ’ αυτές τις πλεονεκτικές συνθήκες να διαπραγματευτούμε αξιοπρεπώς για τη δικαιότερη επίλυση του εθνικού μας θέματος. Φτάνει να εξορυχθούν το φυσικό αέριο αλλά και το πετρέλαιο και οι φίλοι αλλά και οι εχθροί μας θα μας παίρνουν πλέον στα αρκετά σοβαρά και θα μας σέβονται.


Φανταστείτε, αγαπητοί μου φίλοι, εάν δεν είχαμε αυτή την πολύ ευτυχή συγκυρία του εντοπισμού και της μελλούμενης εξόρυξης του φυσικού αερίου και του προσβλεπόμενου πετρελαίου, ειδικά αυτή την περίοδο της οικονομικής μας καταστροφής και της εκ θεμελίων ανατροπής των πάντων. Φανταστείτε αγαπητοί μου συμπολίτες εάν χάναμε την ιδιοκτησία αυτής της θαλάσσιας περιοχής όπου βρίσκονται τα οικόπεδα με τον υποθαλάσσιο μας πλούτο, που είναι οι μοναδική μας ελπίδα.

Ευτυχώς όμως στο παραπέντε η σοφία του μ. Τάσσου Παπαδόπουλου και του βοηθού του Γιώργου Λιλλήκα απέτρεψαν την εκχώρηση αυτής της θαλάσσιας περιοχής μέσω της απόρριψης του Σχεδίου Ανάν, στους Βρετανούς.
Πού είναι η διορατικότητα που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει τον κ. Νίκο Αναστασιάδη, σαν πολιτικός ηγέτης που είναι και τώρα υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προτρέποντας το 2004 τον κυπριακό ελληνισμό να υπερψηφίσει το Σχέδιο Ανάν και μάλιστα μεθ’ όρκου; Φανταστείτε εάν γινόταν αποδοχή αυτού του Σχεδίου, θα αγοράζαμε φυσικό αέριο από τις βρετανικές βάσεις, και θα ήμασταν μια ζωή υπόδουλοι σ’ αυτούς. Η διορατικότητα θα πρέπει να είναι από τα βασικότερα χαρακτηριστικά ενός πολιτικού ηγέτη, φαίνεται ο κ. Αναστασιάδης δεν έχει αυτό το χαρακτηριστικό.

ΑΔΑΜΟΣ ΚΟΜΠΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου