Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Μια επιστολή ημερομηνίας 26 Ιουλίου 2011 που ξεχάστηκε‏



Σχόλιο
Με αφορμή την από αέρος διαγραφή του Ανδρέα Αγγελίδη, ενός ιστορικού στελέχους του ΔΗΚΟ, υπενθυμίζουμε σε όσους δεν φοβούνται την αλήθεια μια ανοικτή επιστολή του Μαρίνου Μουσιούττα, γιου του πρώην βουλευτή του ΔΗΚΟ Νίκου Μουσιούττα, προς τον Μάριο Καρογιάν (πρώην συγκυβερνήτη του Χριστόφια, νυν επίδοξου συγκυβερνήτη του Αναστασιάδη). 

Η επιστολή αποκαλύπτει τον χαρακτήρα και το «ήθος» του Μάριου Καρογιάν. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή Μουσιούττα:

Ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Μάριο Καρογιάν απευθύνει, σε έντονο μάλιστα ύφος, ο γιος του αείμνηστου, πρώην μέλους και Βουλευτή του κόμματος, Νίκου Μουσιούττα. Ο κ. Μουσιούττας κατηγορεί τον κ. Καρογιάν για υποκρισία και ότι δεν σεβάστηκε την μνήμη του πατέρα του.       

Τα δημόσια πρόσωπα ως τέτοια που είναι, κρίνονται άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά για τις ενέργειες, αποφάσεις, παραλείψεις και συμπεριφορές τους, από το σύνολο του κόσμου που τα παρακολουθεί. Ως μέρος αυτού του συνόλου θα ήθελα να σχολιάσω τη συμπεριφορά του Προέδρου του ΔΗ.ΚΟ και πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Μάριου Κάρογιαν.

Την Κυριακή στις 17 Ιουλίου 2011 η οικογένεια του μ. Νίκου Μουσιούττα, ο οποίος διετέλεσε για πολλά χρόνια σε πολλά ανώτερα αξιώματα στο Δημοκρατικό Κόμμα, καθώς επίσης και Βουλευτής του Κόμματος αυτού για 15 χρόνια, τελούσε το 2ο ετήσιο μνημόσυνο.

Δυστυχώς ο κ. Μάριος Καρογιάν - Πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ έλαμψε και πάλι δια της απουσίας του από το μνημόσυνο όπως άλλωστε είχε πράξει και στα προηγούμενα 6 μνημόσυνα, που έχουν πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τη θρησκεία μας, καθώς επίσης και από τη κηδεία του.

Την πρώτη χρονιά είχα ακούσει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ απουσίαζε διακοπές στη Μολδαβία.  Το επόμενο καλοκαίρι απουσίαζε για διακοπές στη Ψαρού.  Την 3η φορά την πιο πρόσφατη απουσίαζε πάλι για διακοπές στην Κύπρο, συγκεκριμένα στον Πρωταρά.  Είναι βέβαια δικαίωμά του να απουσιάζει και να κάνει όπου και όποτε θέλει τις διακοπές του. Άνθρωπος είναι κι αυτός.

Ως Πρόεδρος όμως του Δημοκρατικού Κόμματος όφειλε το λιγότερο να παρουσιαστεί στην κηδεία ή σε κάποιο μνημόσυνο, όταν δεν απουσίαζε, και να σφίξει το χέρι της οικογένειας για να συλλυπηθεί, πέραν από ένα υπερπόντιο τηλεφώνημα από τη Μολδαβία.

Ο κάθε άνθρωπος δείχνει το σεβασμό του και την εκτίμησή του με πολλούς τρόπους όπως με πολλούς τρόπους άλλοι φίλοι, γνωστοί, συναγωνιστές και εκτιμητές του έργου του μας εξέφρασαν και εκφράζουν την εκτίμησή τους για το έργο και την προσφορά του μ. Νίκου Μουσιούττα.

Αφορμή για να γράψω αυτό το γράμμα, μου έδωσε η προεκλογική ομιλία του Προέδρου μας στις 9 Μαΐου 2011 στην αίθουσα ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑ στον Αχιλλέα Καϊμακλίου, όπου αίφνης θυμήθηκε τον Άντρα, και εκθείασε το έργο του, μπροστά στην κατάμεστη από ψηφοφόρους Καϊμακλιώτες, αίθουσα.

Η όλη συμπεριφορά του συναγωνιστή Προέδρου, δείχνει ξεκάθαρα πλέον ότι το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να αρπάξει τα εύσημα και τα χειροκροτήματα για το έργο κάποιου άλλου ενώ ο ίδιος δεν καταδέχτηκε ούτε μια φορά ως Πρόεδρος του Κόμματος να παρευρεθεί και να αποτήσει τον απαιτούμενο φόρο τιμής στην κηδεία του και στα μνημόσυνά του. «Τι σου κάνουν οι ψήφοι όμως»!

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας για να γνωρίζει και ο κόσμος για τις δημόσιες πράξεις των δημοσίων προσώπων που μας κυβερνούν.

Παρ΄ όλα αυτά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους επώνυμους και ανώνυμους φίλους, γνωστούς και συναγωνιστές του μ. Νίκου Μουσιούττα που με διάφορους τρόπους μας έδειξαν την εκτίμηση και συμπαράστασή τους.   

Υ.Γ.   Ο συναγωνιστής Πρόεδρος τη νύκτα των εκλογών πανηγυρίζοντας, και αλήθεια ακόμα δεν κατάλαβα γιατί πανηγύριζε, θυμήθηκε και έριξε δάκρυ βαρύ αφιερώνοντας «τη νίκη» στον αδικοχαμένο συναγωνιστή μ. Άκη Κλεάνθους, που ούτε στο μνημόσυνό του που τελέστηκε την Κυριακή 17 Ιουλίου 2011 δεν καταδέκτηκε να παρευρεθεί γιατί απουσίαζε για διακοπές στον Πρωταρά.

ΜΑΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑ

δημοσίευση: ΣΗΜΕΡΙΝΗ, 26/07/2011


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου