Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν είναι ΑΚΕΛ μαζί με ΔΗΣΥ που προστάτευσαν τον Ντάουνερ στην Βουλή;‏





Σχόλιο
Συναντήθηκε λοιπόν ο πολύς Αλεξάντερ Ντάουνερ με τον Σταύρο Μαλά (τον οποίο φαίνεται να συμπαθεί...) και του μετέφερε τις απειλές της Τουρκίας για το φυσικό μας αέριο. 

Η κυβέρνηση Χριστόφια και ο υποψήφιος της Σταύρος Μαλάς απλώς καταδίκασαν τις απειλές. Ανώδυνη λεκτική αντίδραση, από αυτές που μας έχουν συνηθίσει. 

Ποιοι όμως επέτρεψαν στον Ντάουνερ να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο και να γίνεται μάλιστα κομιστής των τουρκικών απειλών; 

Αυτοί φυσικά που αρνούνταν να τον τιμωρήσουν! Και ποιοι είναι αυτοί;

Είναι το ΑΚΕΛ, μαζί με τον ΔΗΣΥ, που τον προστάτευσαν τον Νοέμβριο του 2010 στην Βουλή, εκμεταλλευόμενοι την πλειοψηφία των βουλευτών των δύο κομμάτων!




 ------------------------------------------------------------------------------------------

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΛΛΗΚΑ ΣΤΟΝ ΝΤΑΟΥΝΕΡ:

Οι τουρκικές απειλές για το Φυσικό Αέριο της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο ρόλος του εκπροσώπου του ΟΗΕ

Η αποκάλυψη του κυρίου Μαλά για τις απειλές της Τουρκίας αναφορικά με το φυσικό μας αέριο, που του μετέφερε ο κ. Νταουνερ, δεν μας εξέπληξε. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα, ενεργώντας ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας, εκτοξεύει απαράδεκτες απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Μας εξέπληξε, όμως, η χλιαρή απάντηση του συνομιλητή του κ. Ντάουνερ, όπως και της Κυβέρνησης, οι οποίοι αρκέστηκαν να υπενθυμίσουν την αυτονόητη υποχρέωση της Τουρκίας να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με τέτοιες ανώδυνες για την Τουρκία αντιδράσεις, δεν αποτρέπουμε νέες τουρκικές προκλητικές ενέργειες.

Η Κυβέρνηση οφείλει, με το πλέον επίσημο τρόπο, να στείλει στην Άγκυρα όπως και στους ευρωπαίους εταίρους μας, το μήνυμα πως είναι αποφασισμένη να αναστείλει μονομερώς την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας αν η χώρα αυτή δεν τερματίσει τις απειλές και τις αμφισβητήσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Αυτό το μήνυμα έπρεπε να είχε στείλει η Κυβέρνηση από το περσινό καλοκαίρι, όταν η Τουρκία προκαλούσε ένταση στην περιοχή με το πολεμικό της στόλο. Η Κυβέρνηση πρέπει, έστω και τώρα, να πάρει νομικά μέτρα κατά της τουρκικής εταιρείας που προβαίνει σε παράνομες γεωτρήσεις στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και στην κατεχόμενη Μόρφου. Η χαλαρή τότε αντίδραση, με λεκτική μόνο καταδίκη, δεν απέτρεψε τις σημερινές απειλές.

Υπενθυμίζουμε ότι όταν η Τουρκία είχε προβεί σε παρόμοιες προκλήσεις το 2006 και το 2007 η Κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου είχε ασκήσει βέτο στο κεφάλαιο Ενέργειας (που παραμένει παγωμένο μέχρι σήμερα) όπως και στη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (E.D.A). Έκτοτε και μέχρι το καλοκαίρι του 2011 η Τουρκία απείχε από κάθε απειλή και πρόκληση.

Η ενέργεια του εκπροσώπου του Γ. Γ. του ΟΗΕ  κ. Ντάουνερ, ο οποίος ενεργεί ως διακομιστής των απειλών της Άγκυρας, είναι απαράδεκτη. Τις απειλές της Τουρκίας ο κ. Ντάουνερ όφειλε να τις καταγγείλει στον Γενικό Γραμματέα. Έχει υποχρέωση ο κ. Ντάουνερ να καταγράψει τις τουρκικές απειλές τόσο στην έκθεση του, όσο και στην ενημέρωση που θα κάνει στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας-και όχι να τις μεταφέρει σε υποψηφίους σαν ένα έμμεσο εκβιασμό.
Αυτό έπρεπε να υποδειχθεί στον κ. Ντάουνερ από το συνομιλητή του, ενώ η Κυβέρνηση οφείλει να τον καταγγείλει στο Γενικό Γραμματέα για την όλη συμπεριφορά του που αντιβαίνει με το ρόλο του ως εκπρόσωπος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου.
Από καιρό ο κ. Ντάουνερ έχασε την έξωθεν καλήν μαρτυρία του αντικειμενικού και ουδέτερου συνομιλητή, και η Κυβέρνηση έχει μερίδιο ευθύνης για την στάση ανοχής που τηρεί έναντι του.


------------------------------------------------------------------------------------------

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου