Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Σιζόπουλος προς ΔΗΚΟ: «Η θέση του ΔΗΚΟ είναι στο αντιπολωτικό στρατόπεδο»‏




Σχόλιο
Ορίστε πως αντέδρασε ένα ΔΗΚΟϊκός στην πρόταση του Μαρίνου Σιζόπουλου: Spot on, ο κ Σιζόπουλος.

Σήμερα βλέπουμε το οξύμωρο της ιδεολογικής αυτοαναίρεση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ να συσπειρώνεται στο ένα από τους δύο πόλους και μαζί τους σαν μυλόπετρα εργάζεται για την σύνθλιψη των υγιών δυνάμεων του Κέντρου.
Στην πράξη με την ταύτιση της με Αναστασιάδη η ΔΗΚΟική ηγεσία, τρώει από τις σάρκες της και θα παραδώσει στη σημερινή νεολαία του κόμματος ερείπια και καμένη γη.


Ναι! Υπάρχει χρόνος ιδιαίτερα για τους νεολαίους και φοιτητές του ΔΗΚΟ να σώσουν την αξιοπρέπεια, την ιστορία αλλά προ παντός το μέλλον του κόμματος λέγοντας ξανά, ΟΧΙ στον κ Αναστασιάδη.

------------------------------------------------------------------------------------------

Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΥ

Μ. Σιζόπουλος: «Η θέση του ΔΗΚΟ είναι στο αντιπολωτικό στρατόπεδο»
12/09/2012

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς σε ένταση αντιπαράθεσης ανάμεσα στο ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ και τα επιτελεία των υποψηφίων που υποστηρίζουν. Η αντιπαράθεση γίνεται επί παντός επιστητού περιλαμβανομένων και θεμάτων ήσσονος σημασίας.

Οι  λόγοι  είναι προφανείς. Επιχειρείται η δημιουργία κλίματος διχασμού και πόλωσης με φόντο τις προσεχείς προεδρικές εκλογές και στόχο τη συσπείρωση των παραδοσιακών ψηφοφόρων των δύο κομμάτων.

Το εντυπωσιακό σε αυτή τη στείρα και πολωτική αντιπαράθεση είναι η πλήρης απουσία του κορυφαίου θέματος, του Κυπριακού. Οι λόγοι είναι προφανείς, καθότι και οι δύο υποψήφιοι που εκπροσωπούν τους δύο χώρους ήσαν υπέρμαχοι υποστηρικτές του σχεδίου Ανάν και δυστυχώς εξακολουθούν να είναι προσανατολισμένοι προς την ίδια κατεύθυνση για τη λύση του Κυπριακού, όσο και αν προσπαθούν να το αποκρύψουν για σκοπούς παραπλάνησης.
Αλήθεια δεν έχουν τολμήσει να πουν καθαρά στο λαό, εάν γινόταν αποδεκτό το σχέδιο Ανάν:
    Θα υπήρχε Κυπριακή Δημοκρατία με τη μορφή που είναι σήμερα;
    Η Κύπρος σήμερα θα προήδρευε της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
    Θα συζητούσαμε για τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων και πως αυτά θα αξιοποιηθούν;

Δυστυχώς όμως αυτό το επικίνδυνο κλίμα πόλωσης  ενισχύεται και από τη στάση της ηγεσίας  του ΔΗΚΟ. Η υποστήριξη του ενός εκ των δύο πόλων ουσιαστικά το ενδυναμώνει. Η θέση του ΔΗΚΟ έπρεπε να βρίσκεται σταθερά στο αντιπολωτικό στρατόπεδο με το οποίο το συνδέουν αγώνες και κοινές θέσεις σε ολόκληρο το φάσμα της πολιτικής.
Τα σημερινά δεδομένα προσφέρουν μια ανεπανάληπτη ευκαιρία ο ενδιάμεσος χώρος με ένα μόνο υποψήφιο να καταστεί η κυρίαρχη πολιτική δύναμη, να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις και να δώσει μια νέα πνοή στον τόπο:
    Με αλλαγή στρατηγικής στη διαχείριση του Κυπριακού.
  Με συνετή οικονομική πολιτική ώστε να επιτευχθεί μακροοικονομική σταθερότητα και δημοσιονομική εξυγίανση.
    Με κοινωνική ευαισθησία προς τους χαμηλόμισθους, τους  συνταξιούχους και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Καλούμε την ηγεσία του ΔΗΚΟ να αναθεωρήσει την πολιτική της. Υπάρχει ακόμα χρόνος για να ενισχύσει τις αντιπολωτικές δυνάμεις και να δώσει μαζί μας τη μάχη των προεδρικών εκλογών. Αυτή η μάχη μπορεί και πρέπει να κερδηθεί για το λαό μας, για την Κύπρο μας.

http://www.yiorgoslillikas.com/easyconsole.cfm/id/822

     



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου