Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Φτηνή προπαγάνδα από τους θιασώτες της "χαλαρής ομοσπονδίας"‏




 
Σχόλιο                                                                                                         Αφού είδαν και απόειδαν στα παραεπιτελεία του Νίκου Αναστασιάδη, και προφανώς λόγω τύψεων για τις απαράδεκτα υποχωρητικές και ενδοτικές θέσεις του υποψηφίου τους, είπαν να κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια.

Όλη μέρα σήμερα κυκλοφορούν στο
facebook επιλεκτικά ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Γιώργου Λιλλήκα "Η Λύση του Κυπριακού" (εκδόσεις Λιβάνη, 2008) πως δήθεν ο Γιώργος Λιλλήκας στηρίζει την "χαλαρή ομοσπονδία", με απόσπασμα από την σελίδα 272. 

Ποιος κυκλοφορεί όμως αυτή τη διαστρέβλωση; Ένας από αυτούς που το ξεκίνησαν είναι κάποιος Ιάκωβος Ιακώβου, ο οποίος όπως λέει και στο προφίλ του στο facebook εργάζεται για το Επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη!

Είναι καθαρό λοιπόν στο Επιτελείο του Αναστασιάδη έχει στηθεί ένας μηχανισμός προπαγάνδας που είτε αναμασά και διαδίδει ψέματα, είτε διαστρεβλώνει τις θέσεις του Γιώργου Λιλλήκα με σκοπό να συγχύσει τους ψηφοφόρους παρουσιάζοντας περίπου πως "όλοι οι υποψήφιοι είναι ομοσπονδιακοί, άρα ψηφίστε Αναστασιάδη που βγαίνει σίγουρα". 



Αυτά τα κόλπα δεν πιάνουν πλέον. Το βιβλίο του Γιώργου Λιλλήκα "Η Λύση του Κυπριακού" αποτελείται από 310 σελίδες. Αυτοί που διαδίδουν αυτά τα ψέματα δεν μπήκαν στον κόπο ΚΑΝ να διαβάσουν το βιβλίο και απλώς αναμεταδίδουν άκριτα την γραμμή που επιβάλλει το επιτελείο Αναστασιάδη. Αν διάβαζε ο Ιάκωβος Ιακώβου και οι υπόλοιποι που διασπείρουν τέτοια ψέματα στο επιτελείο Αναστασιάδη τα όσα γράφονται στο βιβλίο, θα έβλεπαν πως η ΟΥΣΙΑ του βιβλίου είναι άλλη. 

Το βιβλίο είναι μια βαθιά στοχαστική ανάλυση από τον Γιώργο Λιλλήκα ως πολιτικό επιστήμονα (γράφτηκε το 2008 ενώ ήταν εκτός πολιτικής) και όχι μια πρόχειρη δημοσιογραφική διαπιστωσιολογία. Αυτό δεν το λένε στον κόσμο διότι σκοπός είναι να συγχύσουν.

Το επίμαχο απόσπασμα της σελίδας 272 βρίσκεται ανήκει σε ένα σύνολο σελιδών (από 267 σε 281) όπου ο Γιώργος Λιλλήκας αναλύει τα "Μοντέλα λύσης και επιλογές", όπως είναι άλλωστε ο τίτλος του Υποκεφαλαίου 3 του Κεφαλαίου 3 του βιβλίου.

Προσέξτε: Αναλύει τα μοντέλα λύσης, δεν υιοθετεί αυτό το μοντέλο ως την λύση που προτείνει!!

Βλέπετε την διαστρέβλωση;

Ένα ακόμη ψέμα του επιτελείου του Νίκου Αναστασιάδη και των θιασώτων της "χαλαρής ομοσπονδίας" καταρρέει!

Και για το τέλος, ορίστε ένα ακόμη απόσπασμα από το βιβλίο του Γιώργου Λιλλήκα, σελίδες 100-101:

"Η θέση για 'λύση εδω και τώρα' χωρίς ποτέ να έχει προηγηθεί μία ιεράρχηση των στόχων που πρέπει να εξυπηρετεί η λύση, η εμμονή σε 'Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία' χωρίς ποτέ να γίνει εμπεριστατωμένη και σε βάθος μελέτη για τη δομή μιας τέτοιας μορφής κράτους, το γεγονός ότι στις συνεχείς υπαναχωρήσεις της τουρκικής πλευράς από συμφωνημένες αρχές η ελληνική πλευρά απαντούσε με νέες υποχωρήσεις ευελπιστώντας σε μία τουρκική ανταπόκριση, η κινδυνολογία για 'διχοτόμηση αν δεν βρεθεί άμεσα λύση' δίχως να εξετάζεται το ενδεχόμενο μία λύση να' ναι χειρότερη από τη διχότμηση που η εισβολή επέβαλε, η ατεκμηρίωτη και ανεδαφική εκτίμηση ότι μια σωστή επιχειρηματολογία και μία 'καλή εικόνα' από μία συνετή πολιτική (βλέπε 'πολιτική καλού παιδιού') μπορεί να παρακάμψε τα γεωστρατηγικά συμφέροντα και να καθορίσει μία βοηθητική στάση της Διεθνούς Κοινότητας είναι μερικοί από τους λόγους που επέτρεψαν το σχεδιασμό και την υποβολή του Σχεδίου Ανάν".
Bottom of Form

3 σχόλια: