Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Μπράβο Νικόλα! Αποσπάσματα από την συγκλονιστική χθεσινή ομιλία του στο ΔΗΚΟ‏


Σχόλιο
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος τοποθετήθηκε ανοικτά στην Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ υπέρ της συνεργασίας των κομμάτων του Ενδιάμεσου Χώρου για στήριξη της υποψηφιότητας Γιώργου Λιλλήκα.

Μπράβο Νικόλα για το θάρρος και την αξιοπρέπειά σου!

Και θα τολμήσουμε να το πούμε, και ας ακουστεί ως υπερβολή: Στην σημερινή ομιλία του στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ αντηχούσε η λαλιά του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Παραθέτουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

«Δεν παρελθοντολογώ. Όμως, αν για να βρει κάποιος δουλειά πρέπει να παρουσιάσει το βιογραφικό του με όλη την προυπηρεσία του, σκεφτείτε πόση σημασία έχει το βιογραφικό και η προυπηρεσία του κ. Αναστασιάδη στην περίπτωση των προεδρικών εκλογών όπου καλούμαστε να επιλέξουμε το πρόσωπο που θα κυβερνήσει την πατρίδα μας τα επόμενα πέντε χρόνια.
 Αυτή λοιπόν η προυπηρεσία του κ. Αναστασιάδη δεν με πείθει. Όπως δεν με πείθει η κρίση του κ. Αναστασιάδη που ήταν πάντα διαφορετική από τη δική μας, τουλάχιστον στις πιο κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του τόπου.»
...
«Πέρα από τα έγγραφα και τις συμφωνίες, οι προεδρικές εκλογές είναι πρωτίστως εκλογές προσώπων.  Το ψηφοδέλτιο που θα πάρει ο κάθε ψηφοφόρος στα χέρια του δεν θα έχει πάνω ούτε κόμματα, ούτε συμμαχίες, ούτε πολιτικές θέσεις. Θα έχει πάνω του πρόσωπα. Για τους λόγους που εξήγησα λοιπόν δηλώνω σαφώς και καθαρά: Ο κ. Νίκος Αναστασιάδης ΔΕΝ μπορεί να είναι η επιλογή του ΔΗΚΟ.»
...
«Με βάση λοιπόν τα κριτήρια στα οποία αναφέρθηκα εξηγώντας τη διαφωνία μου με τη στήριξη στους κυρίους Αναστασιάδη και Μαλά, δηλαδή τις θέσεις στο Κυπριακό και την ικανότητα ορθής κρίσης, υποστηρίζω τη συνεργασία με τα άλλα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, δηλαδή την ΕΔΕΚ, το ΕΥΡΩΚΟ και τους Οικολόγους, με θεμέλιο τη συμφωνημένη Κοινή Πολιτική Διακήρυξη, για στήριξη της υποψηφιότητας του Γιώργου Λιλλήκα, ως της υποψηφιότητας του ενδιάμεσου χώρου.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου