Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ο κ. Αβέρωφ και ο κ. Χατζηγεωργίου «απαντούν» στους επικριτές της πρότασης Γιώργου Λιλλήκα

Σχόλιο
Τι έλεγαν πριν μερικούς μήνες Τάκης Χατζηγεωργίου και Αβέρωφ Νεοφύτου για το φυσικό αέριο...;

Μήπως έλεγαν πράγματα που μοιάζουν με τις προτάσεις Λιλλήκα, που σήμερα απορρίπτουν ως ανεδαφικές...;

------------------------------------------------------------------------------------------

ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κατανοούμε πλήρως την ανησυχία των Επιτελείων του κ. Αναστασιάδη και του κ. Μαλά για τη δυναμική την οποία αναπτύσσει ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γιώργος Λιλλήκας. Κατανοούμε επίσης την οργανωμένη προσπάθεια τους να υποσκάψουν και να χαρακτηρίσουν ως «ανέφικτη», «λαϊκιστική» και «αέρα κουπανιστόν» την πολύ συγκεκριμένη πρόταση που κατέθεσε ο κ. Λιλλήκας για άμεση αξιοποίηση μέρους του Φυσικού μας Αερίου, προκειμένου να εξέλθουμε σε σύντομο χρόνο από την κρίση.

Δυστυχώς για τον τόπο τα δύο Επιτελεία βάζουν μπροστά τις προεκλογικές σκοπιμότητες, αναιρώντας δημόσιες τοποθετήσεις τους που είχαν κάνει ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του κ. Μαλά, κ. Τάκης Χατζηγεωργίου.
Συγκεκριμένα, στις 25 Απριλίου 2012, ο κ. Αβέρωφ σε γραπτή εισήγηση του σε συνέδριο για τη «στρατηγική διαχείρισης της ιστορικής πρόκλησης» του φυσικού αερίου, ανέφερε ότι: «Θα έπρεπε ίσως πριν από κάθε νέο γύρο αδειοδοτήσεων να έμπαινε ο όρος η Κυπριακή εταιρία να συμμετέχει με ένα ποσοστό στην εκμετάλλευση του κάθε ενεργειακού μας οικοπέδου. Αυτό θα έδινε την δυνατότητα στην Κυπριακή εταιρία να προβαίνει σε Δημόσια Προσφορά (IPO) πριν από κάθε γύρο αδειοδοτήσεων και να αντλεί κεφάλαια μερικών δισεκατομμυρίων. Με τον τρόπο αυτό θα παρεχόταν η δυνατότητα σε ντόπιες επιχειρήσεις, ιδιώτες επενδυτές, καθώς και σε ξένους στρατηγικούς επενδυτές να συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας και να μετέχουν και να εμπλέκονται στην ενεργειακή εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της χώρας μας».

Ο κ. Χατζηγεωργίου, τον περασμένο Ιούνιο, σε συνέδριο για ενεργειακά θέματα που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, τόνισε ότι οποιαδήποτε κέρδη υπάρξουν από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, θα υπάρξουν μετά από πενταετία-δεκαετία, οπότε θα πρέπει να εξετάσουμε «αν μπορούμε να μεταφέρουμε μελλοντικά έσοδα στο παρόν». Ο κ. Χατζηγεωργίου πρόσθεσε ότι «αυτό γίνεται μόνο με πώληση δικαιωμάτων κάποιου οικοπέδου προς κάποιον. (…) Οποιαδήποτε πρόταση είναι λογική, είναι υλοποιήσιμη μόνο εφόσον συμφωνούν όλοι και νομίζω δεν υπήρχε η δυνατότητα σήμερα συμφωνίας ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου ότι είναι σωστό να γίνει αυτό το πράγμα».

Ας κρίνουν λοιπόν οι πολίτες ποιοι εργάζονται για το συμφέρον του τόπου και ποιοι προσπαθούν με κάθε μέσο να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη εις βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων και του κοινωνικού συμφέροντος.
Οι κύριοι Αναστασιάδης και Μαλάς συμφωνούν με τις θέσεις που εξέφρασαν οι στενότεροι τους συνεργάτες ή μήπως εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η πρόταση Λιλλήκα για γρήγορη έξοδο από την κρίση είναι ανεδαφική και λαϊκιστική;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου