Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Απάντηση στην συντονισμένη λάσπη ΔΗΣΥ-ΕΛΑΜ-ΔΗΚΟ‏



Εδώ και μέρες μια φωτοτυπημένη επιστολή από μια αυτοπροσδιορισθείσα "Ομάδα Απομυθοποίησης Γιώργου Λιλλήκα" (είναι μύθος ο Λιλλήκας!) στέλνει σε όλα τα μέλη του ΔΗΚΟ που δεν ακολούθησαν την κλίκα του Καρογιάν μια επιστολή με κείμενο του Τουρκοκύπριου επαναπροσεγγιστή Νιαζί Κιζιλγιουρέκ. Το ίδιο κείμενο κυκλοφορούν στελέχη του Επιτελείου Αναστασιάδη στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αλλά το πιο περίεργο είναι που ταυτόχρονα το ΕΛΑΜ το αναρτά στην επίσημη ιστοσελίδα του (http://ethnikolaikometwpo.blogspot.com/2012/10/blog-post_5323.html). 

Πραγματικά δεν περιμέναμε μια τέτοια ετερόκλητη συγχορδία, αλλά φαίνεται όλοι έχουν την τιμή τους, φτάνει να βγει ο Νίκος Αναστασιάδης.

Για όσους υποστηρίζουν την πατριωτική υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα, η επιστολή αυτή του Νιαζί Κιζιλγιουρέκ, γνωστού βιογράφου του Γλαύκου Κληρίδη, είναι άκρως τιμητική. Διότι αποδεικνύει πως ο Γιώργος Λιλλήκας είναι ο μόνος υποψήφιος ο οποίος δεν δίστασε να αλλάξει πολιτική γραμμή όταν αντιλήφθηκε το αδιέξοδο των ρομαντικών ιδεολογημάτων που ακολουθούσε. Ξεκίνησε ως ικανότατος τεχνοκράτης μεν (όπως απέδειξε η θητεία του ως Γ.Γ. της Νέας Γενιάς), αλλά στο θέμα του Κυπριακού είχε παρασυρθεί και αυτός από νεοκυπριακές τάσεις και αφελείς πολιτικές προσεγγίσεις (όσον αφορά το εθνικό θέμα) όπως αυτές του Νιαζί. Όταν όμως ήρθε αντιμέτωπος με την ιστορία το 2004, υπερίσχυσε ο πατριωτισμός και όχι οι αφελείς και επιφανειακές προσεγγίσεις. 


Αυτό που παραλείπουν να τονίσουν οι καρογιανικοί-ελαμίτες-αναστασιαδιακοί προπαγανδιστές είναι πως ο Γιώργος Λιλλήκας τις κρίσιμες στιγμές για το έθνος, τον Απρίλη του 2004, είχε πει το μεγάλο ΟΧΙ και έκτοτε ακολουθεί πιστά σκληρή, διεκδικητική γραμμή στα εθνικά θέματα. Ο εκλεκτός αυτής της ανίερης συμμαχίας όμως, ο πάλαι ποτέ υπερεθνικόφρονας Νίκος Αναστασιάδης, στην κρίσιμη εκείνη στιγμή είπε ΝΑΙ και, το πιο σημαντικό, βρισκόταν στις ίδιες Πλατφόρμες του ΝΑΙ με τον Νιαζί Κιζιλγιουρέκ! Και έκτοτε ακολουθεί την ίδια γραμμή, είτε επισκεπτόμενος τον Ερντογάν, είτε στηρίζοντας τις υποχωρήσεις Χριστόφια, είτε τρώγοντας με τον Έρογλου, είτε δεχόμενος τις ευχές του Σερντάρ Ντενκτάς.

Ευχαριστούμε το ΔΗΚΟ, το ΕΛΑΜ και τον ΔΗΣΥ που παραμέρισαν τις τόσες διαφορές τους και αποφάσισαν να μας επιτεθούν χρησιμοποιώντας την επιχειρηματολογία του Τουρκοκύπριου βιογράφου του Γλαύκου Κληρίδη ο οποίος κατηγορεί ακριβώς τον Λιλλήκα πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "απάτρις"!!!

Ο Λιλλήκας ΔΕΝ έκρυψε ποτέ του την πολιτική του αφετηρία. Στο www.lillikas.com μπορεί κανείς να βρει ολόκληρο το βιογραφικό του. Και δεν δίστασε να παραδεχθεί πως από ρομαντικός έγινε κυνικός. Ο Νιαζί απλώς επιβεβαιώνει, με μια τεράστια δόση κακίας, ειρωνίας και εκδικητικότητας, την αξιοπρεπή πορεία αυτή του Λιλλήκα.

Τελειώνουμε αυτή την παρέμβαση με την εξής πρόταση του Νιαζί που σκοπίμως δεν την λένε οι φτηνοί προπαγανδιστές:

«Τελευταία φορά σε συνάντησα στο Μπορντό της Γαλλίας, όταν συμμετείχαμε κι οι δυο σε μια συζήτηση για το Κυπριακό, ως το δεξί χέρι του προέδρου να πολεμάς σα λιοντάρι κατά του σχεδίου Ανάν.»

Μπορούν να πουν και για τον Νίκο Αναστασιάδη πως «πολέμησε σα λιοντάρι κατά του σχεδίου Ανάν»;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου