Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Με τον Λιλλήκα σημαίνει ανοίγματα προς Ρωσία, Γαλλία και απεγκλωβισμός από την αγγλοαμερικανική οικονομική και γεωπολιτική μέγγενη.‏



Σχόλιο
Τεράστια επιτυχία η επίσκεψη Λιλλήκα στην Μόσχα. Τον είχαν προσκαλέσει από την Κρατική Δούμα για να μιλήσει σε συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας. 

Ακολουθώντας (πάλι) τ' αχνάρια του Γιώργου Λιλλήκα μεταβαίνουν εσπευσμένα στη Μόσχα ο ένας μετά τον άλλο οι Άντρος Κυπριανού και Νίκος Αναστασιάδης. 

Η επίσκεψη Λιλλήκα στην Μόσχα σηματοδοτεί τις δυνατότητες και τις προοπτικές για την εξωτερική και οικονομική μας πολιτική που θα έχει η εκλογή του στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Με τον Λιλλήκα σημαίνει ανοίγματα προς Ρωσία, Γαλλία και απεγκλωβισμός από την αγγλοαμερικανική οικονομική και γεωπολιτική μέγγενη.

Έτοιμοι για οικονομική στήριξη της Κύπρο οι Ρώσοι, με ιδιωτικά κεφάλαια κατευθείας στις κυπριακές τράπεζες, χωρίς να επιφορτιστεί ο Κύπριος φορολογούμενος το επιπλέον χρέος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 

Θετικοί οι Ρώσοι για την πρόταση Λιλλήκα για εκμετάλλευση του φυσικού αερίου. Σύμφωνος και ο Καθηγητής του Χιούστον των ΗΠΑ Μιχάλης Οικονομίδης. 



Ρωσία και Γαλλία μας στηρίζουν διαχρονικά στο Συμβούλιο Ασφαλείας και αποτρέπουν δεινά. «Πρέπει η σχέση φιλίας των δύο χωρών να αναβαθμιστεί. Πρέπει να περάσουμε σε ένα ανώτερο σχέδιο πλέον, θα έλεγα στρατηγικού εταίρου με τη Ρωσία και μπορεί να είναι πάρα πολύ επωφελής η συνεργασία αυτή, και για τις δύο χώρες, και ιδιαίτερα για μας που έχουμε τόση άμεση ανάγκη με την οικονομική κρίση που μας μαστίζει σήμερα.»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου